Ik verwonder me graag over van alles, daar ligt ook mijn kracht, daar ben ik goed in. Waarom werken de dingen zoals ze werken? Waarom doen we wat we doen? Wat is de vraag achter de vraag? En soms zelfs verwondering over waarom juist die vraag wordt gesteld en niet een andere? Analytisch, communicatief en scherp…

Natuurlijk kan er organisatie advies gegeven worden. Van de zijlijn kan ik als organisatieadviseur eenvoudig roepen hoe alles natuurlijk beter kan en moet! Waarom hebben jullie dat niet allang zelf gedaan?

Echter… om structureel tot een verbetering te kunnen komen is het vaak veel interessanter om te begrijpen waarom je organisatie in de situatie is terecht gekomen waarin deze terecht gekomen is. Waarom projecten (vaak) niet slagen? Een team niet functioneert? Relatie lopen zoals ze lopen? Maar ook om inzicht te krijgen in wat de vaste patronen zijn, het onzichtbare status – quo is, voordat je organisatie tegen problemen aanloopt.

Plato riep al eens iets van “het begin van wijsheid is verwondering”, dit geldt zeker ook voor organisatie. Verwonder je over hoe je organisatie functioneert en je leert snel en veel van waar je heen wilt of moet verbeteren.

Organisatie verwondering & advies

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *