Misschien wel mijn grootste toegevoegde waarde is het ontwikkelen van ideeën en methodieken waarmee de problematiek en uitdagingen in je organisatie inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Dit heeft onder andere tot een generiek model voor het beoordelen van je HR instrumentarium geleid.

HR instrumentaria

Je doet als werkgever je best om je medewerkers zo tevreden mogelijk te houden. Ze zo gemotiveerd en inzetbaar als maar kan te houden. Daar heb je tal van instrumenten voor! Maar worden die ook allemaal gebruikt? Hebben ze effect?

Doormiddel van de door mij ontwikkelde methodiek kunnen we in 2 of 3 workshops een goed inzicht krijgen in het nut en de zin van alle HR instrumenten in je organisatie. Uiterst nuttig!

Artikel ‘de inzetbaarheid van inzetbaarheidinstrumenten’ (in Gids voor Personeelsmanagement)

Project Portfolio

Ook als het gaat om inzicht krijgen in het verloop van een project, een programma of liever nog het gehele projecten portfolio waar je organisatie zich mee bezig (wil) houden kan ik helpen inzichten te verschaffen. Wat draagt nu het meeste bij? Waarom wil je de projecten nu eigenlijk?

Verandercapaciteit

Belangrijk, belangrijker, belangrijkst in een organisatie is tegenwoordig aanpasbaarheid. Soms wordt daarbij wel eens vergeten dat het succes van veranderen afhangt van de veranderbereidheid, het verandervermogen en de verandercapaciteit. Je kan nog zoveel willen als organisatie, maar als de mensen niet willen, kunnen of er simpelweg geen tijd (extra) voor hebben houdt het snel op. Nou ja… meestal houdt het niet op en is de verandering onsuccesvol. Verander die instelling en wees je bewust van wat je organisatie als totaal verandering aankan. Inzicht hierin is stap 1.

(HR, verander & project) Instrumenten beoordelen

Post navigation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *